Clinic "Veilig uitgaan"

De gemeente Amstelveen en de provincie Noord Holland zijn druk bezig om de verkeersveiligheid in de regio te optimaliseren. Een veilige en gezellige gemeente en/of provincie waarin iedereen van huis tot kroeg of feestlocatie veilig kan lopen, fietsen en rijden en bovenal kan genieten van een onbezorgd weekendje stappen. Onze leerlingen van havo 3 en vwo 3 hebben in het kader van dit project de theatervoorstelling “Veilig Uitgaan” bijgewoond die werd opgevoerd in onze school.

De clinic en theatervoorstelling veilig uitgaan verschafte de leerlingen praktijkinformatie over:

* De gevaren van alcohol in relatie tot het verkeer (iedere jaar weer zijn meer dan 150 verkeersslachtoffers en 4000 gewonden door alcohol in het verkeer te betreuren. Van jong tot oud, met auto, scooter of fiets!)
* Het durven aanspreken op risicovol en onverantwoord gedrag als leeftijdsgenoten of vrienden/kennissen/familie en overige personen die met teveel alcohol in onveilige situaties terecht komen.

Professionele acteurs en gespreksleiders bootsten aan de hand van praktijkvoorbeelden veilig en onveilig gedrag na en boden gerichte informatie om later de juiste handelingen en beslissingen te nemen. Daarnaast werden nuttige tips gegeven om straks beter voorbereid te zijn op gevaarlijke situaties door overmatig alcoholgebruik. Dit kan mogelijke schade, leed en slachtoffers voorkomen. Het is een nuttige en interessante bijeenkomst geweest met een actieve bijdrage van de leerlingen.