Excursie Brussel

Onlangs stond het jaarlijkse bezoek met Tvwo 3 aan Brussel op het programma. In het kader van het vak ‘international awareness’ gaan de leerlingen dan op bezoek bij het Europees parlement en leren ze meer over de politieke besluitvorming die daar plaatsvindt.
 
Na een voorspoedige busrit begon de middag met een stadswandeling langs enkele iconische plekken in de stad. Op de Grote Markt  aangekomen kreeg iedereen een uurtje vrije tijd om wat Belgische bonbons te scoren of te genieten van een typisch Belgische wafel.
 
Vervolgens zijn we met de hele groep richting de Europese wijk gegaan waar de leerlingen in het Parlamentarium hard aan een opdracht gewerkt hebben. Het laatste deel van de trip bestond uit een bezoek aan de grote vergaderzaal van het Europees parlement en een Q&A met Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66). De leerlingen hadden goede vragen voorbereid wat leidde tot een interessant gesprek waarin onderwerpen als de dagelijkse bezigheden van een Europarlementariër, de invloed van Trump en belangrijke vraagstukken als klimaatverandering en migratie aan de orde kwamen.
 
Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde en leerzame dag!
 
J. Zijlema, docent aardrijkskunde, activiteitencoördinator Tvwo onderbouw