Ouderavond 'Het Tienerbrein'

Op dinsdag 27 maart organiseert de Oudercommissie een ouderavond: 
HET TIENERBREIN. Waarom doen tieners wat ze doen?
 
Hoe kan het dat de leerling of student het ene moment volkomen ongeïnteresseerd is en even later juist super gemotiveerd? Waarom vinden de meeste tieners hun smartphone belangrijker dan huiswerk? Hoe komt het dat slimme studenten toch slechte cijfers halen?
Op de ouderavond spreekt Jelle Jolles, hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij doet onderzoek naar ons cognitief functioneren en heeft onlangs het boek "Het Tienerbrein, over de adolescent tussen biologie en omgeving" uitgebracht. Een positief boek over tieners vanuit een liefdevolle benadering. 
          Jelle Jolles
 
Tijdens deze avond zal de heer Jolles handvatten geven om met elkaar te werken aan het zelfinzicht van de tiener, de leermotivatie en persoonlijke groei. Hoe reageren we op dit moment op het beroep dat onze tieners op ons doen? Hoe kunnen we dit met nog meer effect doen? En hoe kunnen we dat als ouders én docenten samen het beste doen? Jolles gaat tevens in op een aantal facetten van de neuropsychologische ontwikkeling. Deze houdt niet op in klas drie of vier, maar loopt een hele tijd door. Deze avond is dus nadrukkelijk voor ouders van kinderen in alle leerjaren bestemd.
 
Deze ouderavond heeft een interactie vorm: in tafelgroepen zal per leerjaar op thema's ingegaan worden. Tijdens de lezing en na afloop is er gelegenheid vragen te stellen.
Als u zich vast goed wil voorbereiden, dan kunt u kijken naar films van de heer Jolles op zijn website:
Onder de bezoekers verloten we een paar exemplaren van het laatste boek van Jelle Jolles: Het Tienerbrein.
KOMT U OOK?
 
Programma:
Vanaf 19.30 uur Inloop met koffie/thee
         20.00 uur  start programma
Ca.    21.30 uur  einde
 
mw. H. Sick, voorzitter oudercommissie