Blog comeniusproject in Italië

Zondag 8 februari vertrokken Tirzah , Mike, Ramon en Sabine (allen uit V3D) naar Italie. Dit in het kader van alweer de vijfde bijeenkomst van het Comeniusproject. Alex Schmiegel (de Nederlandse projectleider) en Margot Blokland begeleidden de leerlingen.
Tijdens dit project werken leerlingen uit Polen, Duitsland, Nederland, Italie, Hongarije en Turkije intensief samen aan opdrachten in de voertaal Duits.
Elk deelnemend land fungeert een keer als gastvrouw of - heer en steeds een ander sprookje staat centraal.
Dit keer landen we in Napels en staan de opdrachten in het teken van het sprookje: Assepoester.

Vliegveld en stad laten we snel achter ons. De bus voert ons langs de indrukwekkende Vesuvius naar het platteland rondom Napels. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het landschap steeds mooier en de wereld steeds witter, want het sneeuwt. Eenmaal in Faichio aangekomen, is de wereld bevroren, en koud.
De temperatuur staat in schril contrast tot de warme ontvangst van docenten, leerlingen en ouders van leerlingen van het Instituto Technico del Turismo.
Op het improvisatievermogen van onze gastvrouw en -heer wordt een dringend beroep gedaan. Door de sneeuw loopt alles anders. Betrokken docenten kunnen niet naar school komen en sommige ouders van gastgezinnen komen laat. Ook de burgemeester die ons een warm welkom wilde bereiden, is verhinderd.
Het mag de pret niet drukken. Leerlingen en docenten brengen de dag welgemoed (en etend) door.
Op dinsdag schijnt de zon gelukkig.
s Ochtends oefenen leerlingen voor de uitvoering van de dansvoorstelling Assepoester en s middags volgen ze een workshop pizzabakken.
Van de laatste activiteit zijn foto s bijgevoegd.
Morgen zal de reis in alle vroegte naar het Hercolaneum voeren. Waarover morgen meer.