Beste toekomstige brugklasser, hartelijk welkom op de website van het HWC!


Dit jaar ga je een nieuwe school kiezen. Natuurlijk wil je naar een school waar de sfeer goed is,  waar naast de lessen veel extra activiteiten worden georganiseerd.  

Wat denk je van
een school waar je veel - maar niet alleen - werkt op je laptop? Waar boeken lezen heel belangrijk gevonden wordt, maar je ook een vak krijgt als informatica en technologie? Waar je heel goed opgeleid wordt voor een eindexamen, maar veel meer leert dan alleen examenstof?  

Wist je
dat je op het HWC ook voor een tweetalig vmbo-t, havo, atheneum of gymnasium kunt kiezen? Dat je dan heel wat lessen in het Engels krijgt, zodat je Engels supergoed wordt?   Dat we een tweejarige brugperiode hebben? Dat betekent dat je twee jaar de kans krijgt erachter te komen, welke opleiding het beste bij je past.   Dat een les op het HWC 80 minuten duurt? Je hebt dus op zijn hoogst 5 vakken op een dag (20 lessen in de week) en meestal voor 3, hooguit 4 vakken huiswerk.  

Misschien zoek je
een school die je helpt als het niet meteen lukt met leren: door veel persoonlijke aandacht van je mentor, door extra mentorlessen, steunlessen, door huiswerkklas, extra studiebegeleiding.   Of een school waar veel gedaan wordt aan toneel, muziek en creatieve vakken. Of waar juist extra aandacht besteed wordt aan exacte vakken als wiskunde, biologie, scheikunde en natuurkunde. Op het HWC valt veel te kiezen.  

Wat vind je van
een school waar je ook zelf kunt meepraten over het onderwijs? Op het HWC heb je zelfs 2x per jaar de leiding in het gesprek met je ouders en mentor over hoe het op school gaat.   En wat extra speciaal is: komend jaar start je op het HWC in een hypermoderne, nieuwe school, die ook nog eens heel gezellig is.  

Wij-van-het-HWC
gaan ervan uit dat elke leerling anders is; daarom willen we een veelzijdige, veelkleurige school zijn, een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde. We nodigen je uit om zelf te onderzoeken of dit een school is die ook bij jou past. Ga maar eens praten met leerlingen die al op het HWC zitten, bekijk de filmpjes op deze website of meld je aan voor een van de lesjesmiddagen. Wie of wat je ook bent: op het HERMANN WESSELINK COLLEGE ben je welkom.
Uitzending gemist?
De Open Huis liveuitzending van donderdag 11 februari is hier terug te zien.

Beleef in een virtuele tour het nieuwe schoolgebouw vanuit een drone