Het nieuwsbrieven archief.

Nieuwsbrief #6 | 18 februari 2021
Nieuwsbrief #7 | 18 maart 2021

Digitaal kennismaken met het HWC

Leerlingen van groep 8 en hun ouders hadden het dit jaar extra lastig bij het maken van een keuze voor een middelbare school. Open Huizen en lesjesmiddagen gingen niet door, informatieavonden en de verschillende schoolgebouwen waren niet te bezoeken. Voor ons was dat extra zuur, wat willen we graag ons nieuwe gebouw laten zien en iedereen laten rondlopen en laten kennismaken. Dan maar digitaal werd het motto!

Nieuw
In december lanceerden we een nieuwe website, met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Zodra we het nieuwe gebouw in mochten hebben we een professioneel drone team een film laten maken voor een virtuele rondleiding door het gebouw. In de weken voor het Open Huis hebben we kleine stukjes van deze drone film als voorproefjes via social media laten zien. 

Open Huis
Op het Open Huis van 30 januari ging de drone film in zijn geheel live. Daarna werd er een (van tevoren opgenomen) live stream met korte filmpjes van docenten en leerlingen over centrale thema’s in onze school gestreamd. Op www.hethwc.nl kunt u de beide films terugzien.
Tot slot zaten medewerkers van school in drie sessies van een half uur klaar in Zoomkanalen om vragen te beantwoorden over verschillende thema’s: TTO, havo, vwo, vmbo-t, gymnasium, leerlingbegeleiding, aanmelding en een speciaal Engelstalig kanaal waar vragen konden worden gesteld door ouders die de Nederlandse taal niet genoeg machtig zijn. Op 11 februari deden we dit in de avond nogmaals.

Lesjesmiddagen en informatieavonden
Heel lang hadden we de hoop dat we alsnog leerlingen van groep 8 in het gebouw konden uitnodigen voor rondleidingen en lesjesmiddagen. Toen bleek dat dit niet kon, hebben we razendsnel andere vormen van kennismaken georganiseerd. Om de keuze voor tweetalig onderwijs goed te kunnen maken, hebben we Engelstalige lesjes digitaal aangeboden. Circa 300 leerlingen hebben daaraan meegedaan. De collega’s gaven fantastische, interactieve lesjes en de leerlingen reageerden heel enthousiast. Ook de collega’s van het gymnasium hadden een uitgebreid digitaal programma voor leerlingen die het gymnasium overwegen. Tot slot waren er Zoomkanalen geopend, waar leerlingen van het Leerlingenparlement vragen van leerlingen uit groep 8 beantwoordden. Ze werden een uur lang bestookt met vragen als: “Zijn de meesters en juffen streng op het HWC?” en “Kun je glutenvrije broodjes in de kantine kopen?”. De interactie was geweldig en het Leerlingenparlement was na afloop heel enthousiast. 

De informatieavonden over tweetalig vmbo-t, havo en vwo en over gymnasium waren digitaal via Teams. Ouders konden daarna vragen stellen en daar werd veel gebruik van gemaakt.

We hebben veel meegemaakt de afgelopen maanden en gaan nu een evaluatie doen met alle betrokkenen. We zijn blij dat we de school goed hebben kunnen presenteren. Ondanks dat we hopen dat volgend jaar de kennismaking weer fysiek hier op school zal zijn, willen we ook elementen gaan behouden voor de toekomst. Graag dank ik alle leerlingen en medewerkers van school voor hun inzet om het HWC goed over het voetlicht te brengen.

    

Media
  • Lesjesmiddag online