Het nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief #9 | 27 mei 2021
Nieuwsbrief #8 | 19 april 2021
Nieuwsbrief #7 | 18 maart 2021
Nieuwsbrief #6 | 18 februari 2021

Hergebruik oud HWC-meubilair

Toen onze oud-leerling Tawros Aslanjan, inmiddels raadslid in Amstelveen, Bert Kozijn benaderde of we zijn project van de Dutch-Armenian community wilden ondersteunen, riep dat direct sympathie op. Veel lustrumprojecten in het lange bestaan van het HWC hadden de insteek van ‘wij een school, zij een school’. En wat was het fijn om te beseffen dat onze meubels, die niet meegingen naar de nieuwe school, elders weer een nieuw doel hadden: Armenië.
Een bottleneck in veel van deze projecten zijn de transportkosten. De Dutch-Armenian community heeft echter de middelen daarvoor in hun gemeenschap in kunnen zamelen. In totaal zijn er 5 volle vrachtwagens naar Armenië gereden. Ter plaatse is Tawros nauw betrokken geweest bij de distributie over de verschillende scholen. Zo kon hij in in de gaten houden dat het meubilair ook echt op de juiste plaats terechtkwam.

Op een van de foto's is te zien dat zowel de docent als de leerlingen hun jas aan hebben; het zal erg koud geweest zijn. De verwarming van de lokalen zal waarschijnlijk te wensen overlaten of er is een gebrek aan brandstof, of geld voor brandstof. 
Er is nog een lange weg te gaan voor goede onderwijsomstandigheden in dit land, er is nog veel te winnen. Maar het is fijn dat wij met onze ‘luxe’ nieuwe school daaraan iets hebben kunnen bijdragen.

dhr. A.C. Kodde, intern projectleider nieuwbouw

Deel dit bericht
Media
  • tawros 3