Nice reis vmbo-t 4

Zondagmiddag 15 september jl. zijn we met 21 leerlingen naar Nice vertrokken. De reis ging goed en ‘s avonds laat kwamen we aan bij de jeugdherberg. Na een korte nacht hebben we op maandag de stad verkend, gegeten in de kelder van een kerk en ‘s middags een geschiedenisopdracht gedaan in Villefranche Sur Mer. Ook hebben we nog even gezwommen in de zee; het was heerlijk weer!

Dinsdag hebben we onder andere parfum gemaakt en stond er suppen op het programma. Woensdag hebben we Monaco onveilig gemaakt, een boottocht gemaakt en op de Segway gestaan (voor sommigen erg wennen!).

Donderdag zijn we met een hop-on hop-off bus naar ondermeer het klooster van Cimiez geweest. De warme lunch, met gebraden kip en als dessert warme appeltaart, was overheerlijk. ‘s Middags zijn we nog de oude stad ingegaan, hebben we gezwommen en zijn we naar “La Colline du Château” geweest, vanwaar we een schitterend uitzicht over de stad hadden.  ervolgens zijn we weer naar beneden gelopen - richting jeugdherberg - en helaas alweer door naar het vliegveld. Het was een heerlijk zonnige week, waarin we gemiddeld 16 kilometer per dag hebben gelopen en de combi van cultuur en sport erg goed beviel!